Gepubliceerd 4 juni 2021

Bewoner koopt uit voorzorg kaaspakhuis van investeerder

In Bodegraven staat tussen de Nieuwstraat en Burg. Le Coultrestraat in een vrij groot kaaspakhuis, dat voor 5,2 ton is gekocht door IJzerwarenhandelaar Joop van Vliet uit Oudewater. De omwonenden zijn bang dat er 20 appartementen in komen met als gevolg dat de parkeerdruk in de buurt nog verder zal toenemen. Dat schrijft een bewoner van de Burg. Le Coultrestraat in een ingezonden brief aan de gemeenteraad.

Ingang aan de Nieuwstraat

Volgens Joop van Vliet heeft hij net een voorlopige koopovereenkomst afgesloten met een bewoner en zal het kaaspakhuis worden doorverkocht.

“U kunt het nog niet terugvinden in het kadaster want het transport bij de notaris is nog niet geweest”. Op de vraag waarom hij het heeft doorverkocht is het antwoord: “Omdat ik er aan kon verdienen”.

Achtertuinen Burgemeester Le Coultrestraat

Volgens het bestemmingsplan is het niet toegestaan om op die plek woningen te bouwen. De persvoorlichter van de gemeente zegt dat de gemeente bij een wijziging van het bestemmingsplan een sturende rol zal innemen en aangeven hoeveel en voor welke doelgroep er gebouwd mag worden. Ook zal er rekening worden gehouden met de parkeerdruk.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN