Gepubliceerd 3 juni 2021

Bewegen op het balkon

Op vrijdag 4 juni is het zover: de tweede editie van de  Nationale Balkon Beweegdag. Op deze dag worden ouderen in het zonnetje gezet en kunnen ze allemaal laagdrempelig meebewegen en plezier beleven met elkaar, vanaf het balkon (of vanuit de tuin). De buurtsportcoaches in Bodegraven-Reeuwijk hebben zoveel mogelijk beweegmogelijkheden gecreëerd op de balkons in de gemeente.

Foto: Bob Plaizier

In 2020 organiseerde het Nationale Ouderenfonds voor het eerst dit sportieve festijn voor ouderen die wonen in woon- en zorglocaties. Vrijwilligers en professionals zorgden ervoor dat ouderen een gezellige en sportieve ochtend kregen. Ook dit jaar zal dit weer gebeuren, bij zo’n 250 locaties door heel Nederland zijn er activiteiten gepland. Maar dit zijn  niet alleen danslessen of Zumba cursussen, het balkon-spektakel is vrij in te vullen. Dus een bingo of een muziekles behoren ook tot de mogelijkheden, als de saamhorigheid en solidariteit maar centraal staat. 

In onze gemeente hebben de buurtsportcoaches zoveel mogelijk beweegmogelijkheden gecreëerd op balkons door de hele gemeente. Buurtsportcoach Lisette Verleun zal tijdens deze beweegmomenten op verschillende plekken in de gemeente aanwezig zijn. Tijdens de dag zal er een sfeerimpressie te vinden zijn op de Instagram van Sport en Welzijn (SenW). Het zal in ieder geval prima vertoeven zijn op de balkons, het is ook vrijdag een warme dag.    

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN