Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2020 geannuleerd

Het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland gaat niet door. Met de extra maatregelen die de Rijksoverheid heeft genomen om het coronavirus te bestrijden, is het feitelijk onmogelijk geworden het festival te organiseren. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei laat weten op zoek te gaan naar een passende alternatieve invulling van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

“We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vragen speciale aandacht voor de veteranen en al die mensen die de verschrikkingen van deze oorlog zelf hebben meegemaakt en nu extra kwetsbaar zijn voor het coronavirus,” aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet.

Het Nationaal Comité spreekt verder nadrukkelijk de hoop uit dat betrokken overheden, sponsors en partners er alles aan zullen doen om de organisaties van de Bevrijdingsfestivals te blijven steunen op weg naar 5 mei 2021.

0 Shares
Sluit Menu