Gepubliceerd 27 april 2023

Besluit over wijziging sluitingstijden horeca opgeschort

Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Bodegraven-Reeuwijk, die afgelopen woensdag unaniem is aangenomen door de gemeenteraad, blijven de sluitingstijden voor de horeca zoals ze waren. In het weekeind moet de horeca om 3 uur sluiten.

Het amendement van de VVD, waarin een verruiming van de sluitingstijd in het weekeind tot 4 uur werd voorgesteld, is opgeschort tot de commissievergadering van juni en er wordt in juli een besluit over genomen.

Gemeenteraad 26 april 23 APV sluitingstijden horeca

Ook de motie van Lokaal Liberaal waarin werd opgeroepen om een convenant af te sluiten met meerdere horecagelegenheden is opgeschort.

Gemeenteraad 26 april APV sluitingstijden horeca

Het besluit om het amendement en de motie op te schorten is genomen op verzoek van Nico de Heij (CDA). Hij vond dat hij over te weinig informatie beschikte om een goed besluit te kunnen nemen.

Gemeenteraad 26 april 2023 APV amendement en motie aangehouden

Het amendement van de PvdA om het verbod van bedelarij te schrappen werd aangenomen. Mensen die bedelen uit armoede moeten geholpen worden aan een regulier inkomen. Bedelen met criminele motieven is sowieso verboden.

De PvdA wilde het artikel over proeverijen ook schrappen in afwachting van een alcoholpreventiebeleid, maar daar was geen meerderheid voor. Proeverijen mogen gehouden worden in slijterijen binnen de tijden van de sluitingstijdenwet maar buiten de reguliere openingstijden. Bijvoorbeeld tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Tijdens een proeverij mogen er geen gewone klanten worden toegelaten, de proeverij is exclusief voor deelnemers aan de proeverij.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN