1 augustus 2020

Bescheiden 7e plek voor Timmerarends in Polsbroekerdam

Tijdens de Jeva Bokaal in Polsbroekerdam kwam Erwin Timmerarends na zeges in Vlist en Zegveld van afgelopen week niet verder dan een bescheiden 7e plaats. In z’n 3e beurt sprong hij zaterdagmiddag (1 aug.) nog wel naar 18,86 m, maar daarmee leek hij de finale voor nog twee extra sprongen te missen.

Toch finale

Echter Wilco van Amerongen (Benschop) moest na de voorronde geblesseerd de finale aan zich voorbij laten gaan en kreeg Timmerarends alsnog toegang tot de finale. In de finale wist de Bodegraafse polsstokverspringer zich niet te verbeteren. Z’n eerste finalesprong belandde in het water en z’n laatste viel buiten de sector. Jaco de Groot pakte in de finale in z’n allerlaatste beurt de overwinning. De Kamerikker kwam nog tot een afstand van 20,97 m, waarmee hij op de valreep Wouter van Midden (Vlist) met 20,68 m wegdrukte van de 1e plaats.

• Erwin Timmerarends: dit keer een bescheiden 7e plaats. (Archieffoto)

Vierde plek voor Lieke Stolwijk

Bij de meisjes Topklasse eindigde Lieke Stolwijk op de 4e plek. De Bodegraafse noteerde in haar eerste sprong met 12,11 m de verste afstand, maar dat was bij lange na niet genoeg om mee te mogen springen in de finale. De overwinning ging naar Laura Maaijen uit Haastrecht met 13,98 m. Een afstand die zij sprong in de 3e voorronde.

• Lieke Stolwijk reikte in Polsbroekerdam naar de 4e plaats. (Archieffoto)

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu