9 januari 2023

Bert Verver ontvangt gemeentelijke erepenning tijdens nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, die afgelopen maandag werd gehouden in zalencentrum De Brug, ontving Bert Verver de gemeentelijke erepenning voor zijn onuitputtelijke inzet voor de lokale gemeenschap. Bert is op dit moment actief als politiek redacteur en fotograaf bij het huis-aan-huisblad Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. Hij was 30 jaar lid van het bestuur van woningbouwvereniging Reeuwijk en zette zich in voor sociale woningbouw. Sinds 2004 was hij voorzitter van het bestuur van zalencentrum De Brug, in een tijd dat er grote investeringen werden gedaan. Ook zet hij zich in voor de natuur.

Waarnemend burgemeester Erik van Heijningen nam na anderhalf jaar afscheid. Hij vertelde met pleier de ambtsketen over te dragen aan zijn opvolger Michiel Grauss.

Nieuwjaarstoespraak waarnemend burgemeester Erik van Heijningen

Tijdens zijn toespraak wenste hij namens het college, de gemeenteraad en ambtenaren aan iedereen een voorspoedig nieuw jaar. Het hebben van voorspoed wordt volgens hem verkregen door geluk maar ook door hard werken. Als waarnemend burgemeester heeft hij genoten van de ontmoetingen met mensen in bedrijven en bij de mensen thuis. Hij heeft betrokkenheid en saamhorigheid gezien. Hij vindt de betrokkenheid van de gemeente met wijk- en dorpsteams en het bedrijfsleven een groot goed en vindt het belangrijk voor een florerende gemeenschap. Hij bedankte alle betrokkenen die meewerken aan de opvang van asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen. Ook de hulpverleners zoals politie, boa’s, brandweer ambulancepersoneel en medewerkers van de veiligheidsregio werden bedankt.

Hij vertelde dat hij met pijn in het hart afscheid neemt van de gemeente maar dat het nu eenmaal het lot is van een reiziger. Wethouder Dirk-Jan Knol bedankte burgemeester Erik van Heijningen voor zijn werk zoals: het voortzetten van het vervolgen van de complotdenkers, penvoerder van het financieel herstelplan, opvang van Oekraïense vluchtlingen en minderjarige asielzoekers, de gemeenteraadsverkiezingen en inwerken van het nieuwe college. Hij bedankte hem ook voor de inzet van zijn netwerk zodat de president van de wereldzwembond die de opening van De Kuil kwam verrichten, samen met Naomi Kromowidjojo, Ferry Weertheim en Tes Schouten. “Je leidde onze gemeente met strakke hand maar had ook oog voor de mensen”.

Toespraak wethouder Dirk-Jan Knol
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu