7 september 2022

Bert Oudenaarden (PvdA) wint in Nieuwerbrug prijs voor duidelijk taalgebruik

Bert Oudenaarden commissielid namens de fractie van de PvdA Bodegraven-Reeuwijk, won afgelopen dinsdag in Nieuwerbrug de ‘Geen gelul prijs’. Volgens het juryrapport was zijn taalgebruik het meest begrijpelijk tijdens zijn bijdrages in ‘Nieuwerbrug koos voorrr….´.

Bij het voorstelrondje bleek dat de SGP en Burgerbelangen zich hadden afgemeld en dat Mijnklimaatpartij er niet was. De vertegenwoordigers van de overige partijen: Bas Otting (D66), Els Oliwkiewicz (CU), Jan van Rooijen (CDA), Dirk van den Acker (VVD), Merel van Dijk (GL), Willem Zuyderduyn LLBR) en Bert Oudenaarden (PvdA) gingen de uitdaging aan.

Aan het eind van de avond had Nieuwerbrug 11 toezeggingen voor het dorp binnengehaald. Pepijn van de Burgt presenteerde het ruim 2 uur durende programma vol met serieuze en hilarische vragen, filmpjes en sketches. In de pauze was er live muziek. Er ontstond een emotionele discussie met het publiek over schade aan huizen door trillingen van verkeer sinds er klinkers in de weg liggen. Ook waren sommige inwoners niet tevreden over de communicatie met betrekking tot wegafsluitingen.

Hoewel het s-woord werd vermeden, greep een boer de kans om met een omgekeerde vlag naar het podium te komen. Wethouder Elly de Vries kreeg een motie aangeboden en Bert Oudenaarden de prijs voor meest begrijpelijk taalgebruik.

Binnenkort verschijnt er een compilatie van de avond op Youtube. Volg het Youtubekanaal van BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu