Gepubliceerd 24 juli 2021

Beroving bij pinautomaat: politie zoekt getuigen

Alphen aan den Rijn – Een 61-jarige man is vrijdagmiddag 23 juli door twee personen beroofd en bedreigd. Dit gebeurde bij de pinautomaat aan de Castellumstraat in Alphen aan den Rijn. Eén verdachte is aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen om ook de tweede verdachte op te sporen.

De politie ontving vrijdagmiddag een melding van een beroving en bedreiging die rond 16.00 uur zou hebben plaatsgevonden. Het slachtoffer, een 61-jarige man uit Alphen aan den Rijn, had een geldbedrag gepind bij de Geldmaat aan de Castellumstraat. Het geld werd vervolgens uit zijn handen gegrist door twee verdachten. Toen de Alphenaar de twee dieven achterna ging, werd hij bedreigd met een mes. Hij liep hierbij geen verwondingen op.

Foto Politie

Aanhouding

Mede dankzij een burgernetmelding en de beelden vanuit het ‘Project Cameratoezicht’ van gemeente en politie konden agenten later die dag direct één van de verdachten aanhouden. Dit is een 14-jarige jongen uit Rotterdam.

Getuigenoproep

Was u omstreeks 16.00 uur in de buurt van de Castellumstraat en heeft u iets gezien of gehoord dat mogelijk kan helpen om de tweede verdachte op te sporen? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron Politie

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN