Gepubliceerd 30 april 2023

Beroepsmilitair Ronald Gabriels in Gast uit de Streek

Het interview met beroepsmilitair Ronald Gabriels is maandag 1 mei om 20.00 uur te horen in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6. Ronald is met 39 jaar een vrij jonge veteraan. Hij is geboren en getogen in Rozendaal Brabant, maar door de liefde in Oudewater beland. Na de middelbare school (VWO) ging hij naar het KMA in Breda omdat hij van jongs af aan al bij Defensie wilde werken.

Beroepsmilitair Ronald Gabriels

Na de KMA en diverse technische opleidingen is hij twee maal uitgezonden geweest naar Afghanistan en verbleef op Kamp Holland. Daar hebben zich behoorlijk veel, soms moeilijk zaken voorgedaan. Interviewer Wil de Vries wil graag weten hoe hij er tegenover staat als beroepsmilitair die probeert met alle mogelijke middelen een stukje vrijheid en rust te brengen in dit moeilijke gebied. In het hele gesprek merk je dat hij een zeer bevlogen beroepsmilitair is die te allen tijde klaar staat voor zijn naasten op velerlei gebied. Hij is op 4 mei aanwezig bij de dodenherdenking in Oudewater om alle gevallenen uit de diverse oorlogen te eren.

Het interview wordt op dinsdag 2 mei om 22.00 uur en zondag 7 mei om 19 uur herhaald.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN