Bernt Feis vertrekt als directeur SOHW

Bernt Feis vertrekt per 1 juli als directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Margot Stolk, secretaris van de stichting, volgt hem op.Prins Willem III en Wilhelmina van Pruisen
geflankeerd door adjudanten en hofdame in Hekendorp

Vijftien jaar geleden richtte Feis het Programmabureau OHW op, dat toen een onderdeel was van Stichting Groene Hart. De OHW werd op de kaart gezet met De Agenda die samen met Arcadis was opgesteld. In 2009 richtte Feis de Unie van Vestingsteden op, waar in 2017 de Stichting Oude Hollandse Waterlinie uit voortkwam. Inmiddels zijn hiervan bijna twintig gemeenten en waterschappen lid. Ook zijn er goede relaties met o.m. de Erfgoedtafel OHW van Zuid-Holland en de provincie Utrecht.

200 informatieborden
Afgelopen 15 jaar zijn meer dan 60 projecten rond de OHW uitgevoerd, variërend van festivals en exposities tot allerlei soorten wegmeubilair. Het belangrijkste zijn de wandel-, fiets- en vaarroutes. Door meer dan 200 informatieborden, bankjes en steigers – van Gorinchem tot Muiden en van Montfoort tot Alphen aan den Rijn – is de OHW voor het grote publiek zichtbaar gemaakt. Ook heeft de Stichting tal van onderzoeksrapporten en publicaties gepubliceerd en een Waterlinie Academie op poten gezet.

Witte plekken
Na 1 juli gaat Feis zich bezighouden met het onderzoeksproject Witte Plekken, waarin verdwenen schansen en ruïnes worden geïnventariseerd. Verder wordt hij coördinator van het Platform Rampjaarherdenking.

0 Shares
Sluit Menu