24 november 2022

Beperkte verhoging waterschapsbelasting Rijnland

Hoogheemraadschap van Rijnland gaat de waterschapsbelasting verhogen. Door opgebouwde reserves aan te spreken kan de belastingverhoging beperkt blijven tot een paar euro per jaar. Een eenpersoonshuishouding in een huurhuis betaalt in 2023 zeven euro meer dan in 2022 en een meerpersoonshuishouden in een eigen koophuis vijftien euro meer (bij een WOZ-waarde van € 350.000).

Hoogheemraad Marco Kastelein: “we weten natuurlijk dat op dit moment elke euro telt. Daarom zetten we het breedste pakket aan mogelijkheden in om inwoners en bedrijven die het moeilijk hebben te ontzien.
Net als andere bedrijven heeft Rijnland te maken met inflatie, stijgende energiekosten en gebrek aan materialen waardoor de kosten stijgen. Als we de hogere kosten volgend jaar in één keer doorberekenen, zou de belasting voor de inwoners van Rijnland behoorlijk stijgen. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren reserves gevormd. Dat kunnen we nu gebruiken om de lastenstijging in 2023 beperkt te houden.”

Kwijtschelden
Mensen die de waterschapsbelasting niet kunnen betalen, kunnen om kwijtschelding vragen via Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland. Meer informatie over waterschapsbelasting is te vinden op www.rijnland.net/waterschapsbelasting.

Wat doet Rijnland in 2023?
Rijnland werkt aan de renovatie en nieuwbouw van waterzuiveringsinstallaties, versterking van kades en aan projecten die ervoor zorgen dat ons gebied beter bestand is tegen weersinvloeden. Ook wordt geïnvesteerd in duurzame energie en maatregelen die de waterkwaliteit én de biodiversiteit verbeteren. Daarnaast voert Rijnland ook de dagelijkse taken uit, zoals bijvoorbeeld het beheren van het waterpeil, het zuiveren van afvalwater en het schonen van watergangen.

Iedereen kan helpen
Door klimaatverandering staat Rijnland voor grote uitdagingen en het is steeds moeilijker om het water in de sloot schoon én op het juiste peil te houden. Daarom kan Rijnland alle hulp gebruiken van mensen die hun steentje bijdragen. Hoe? Denk aan tegelwippen, afval opruimen op straat, plastic uit de sloot vissen, regenwater opvangen én oude medicijnresten inleveren bij de apotheek. Kijk wat jij kunt doen op www.rijnland.net

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu