Gepubliceerd 11 juli 2021

Beperking geluidshinder en vliegverkeer boven Bodegraven, Reeuwijk-Brug en Gouda

Het zal velen al opgevallen zijn dat het luchtverkeer en daarmee de geluidshinder boven Bodegraven en Reeuwijk-Brug beduidend minder is en dat is zeker niet alleen te danken aan het verminderde verkeersaanbod in deze tijd.

Eind vorig jaar had de LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) toegezegd de geluidshinder boven o.a Bodegraven, Gouda en Reeuwijk-Brug terug te zullen dringen. Met de update van het luchtverkeersleidingssysteem heeft de LVNL hieraan voldaan.

Foto LVNL

Maatregelen

De  vertrekroute vanaf de Kaagbaan (KUDAD) boven Bodegraven is iets naar oosten verlegd waardoor geluidshinder door vliegverkeer afneemt voor bewoners in Bodegraven, Reeuwijk-Brug en Gouda . De nieuwe route is ontwikkeld op verzoek van onder meer Bodegraven, in samenwerking met de Omgevingsraad Schiphol.

Ook zijn de routes in het drukst bevlogen luchtruim in het zuidwesten van Nederland geoptimaliseerd. Verbeteringen die moeten zorgen voor betere doorstroming van vertrekkend en naderend vliegverkeer op de luchthavens Schiphol, Eindhoven, Rotterdam en ook Brussel.

Effect van de genomen maatregelen

De verlegde route zou per saldo een positief effect moeten hebben voor 118 minder ernstig gehinderden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN