Gepubliceerd 24 september 2023

Beloftevolle start Rohda’76

,,We hebben verdiend gewonnen,’’ meende trainer Arjen Linstra na afloop. ,,In de tweede helft speelde Siveo’60 weliswaar meer op onze helft, maar we gaven geen kansen weg.’’ De enige mogelijkheid die de thuisclub in de slotfase creëerde, werd nota bene ingeleid door Rohda’76 zelf met een te korte terugspeelbal. Tot opluchting van iedereen uit het Rohda’76-kamp redde keeper Brian Groeneveld bekwaam.

● Lars van der Lugt, maker van de 0-1, haalt uit op het doel van Siveo’60. (Foto: Don van der Meer)

Controleren

Door het ontbreken van enkele basisspelers moest trainer Arjen Linstra flink sleutelen aan zijn beginopstelling. En hoewel Rohda’76 in de laatste twee uitwedstrijden bij Siveo’60 de volle winst wist weg te kapen, krijgen de blauwhemden de punten hier nooit cadeau. Ook nu niet.

Gelukkig stond linksachter Lars van der Lugt net voor rust na een scrimmage voor het Siveo’60-doel op de goede plek om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen: 0-1. Ook na de rust bleef Rohda’76 de wedstrijd controleren, zonder zelf tot veel uitgespeelde kansen te komen. Tot tien minuten voor tijd. Boban Lazic dolde een paar tegenstanders om vervolgens achteloos de 0-2 op het scorebord te schilderen.

Slotoffensief

Voor de thuisclub reden om er nog een alles-of-niets offensief uit te persen. Met succes, want vlak voor tijd zocht en vond Siveo’60 aansluiting: 1-2. ,,Toen was het nog wel even billenknijpen,’’ duidde Linstra de spannende slotfase.

Komende zaterdag 30 september krijgt Rohda76 bezoek van Dilettant dat de eerste wedstrijd met 2-3 verloor van Cabauw. De wedstrijd tegen de ploeg uit Krimpen aan de Lek begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN