Gepubliceerd 24 september 2023

Beloftevolle start Rohda’76

,,We hebben verdiend gewonnen,’’ meende trainer Arjen Linstra na afloop. ,,In de tweede helft speelde Siveo’60 weliswaar meer op onze helft, maar we gaven geen kansen weg.’’ De enige mogelijkheid die de thuisclub in de slotfase creëerde, werd nota bene ingeleid door Rohda’76 zelf met een te korte terugspeelbal. Tot opluchting van iedereen uit het Rohda’76-kamp redde keeper Brian Groeneveld bekwaam.

● Lars van der Lugt, maker van de 0-1, haalt uit op het doel van Siveo’60. (Foto: Don van der Meer)

Controleren

Door het ontbreken van enkele basisspelers moest trainer Arjen Linstra flink sleutelen aan zijn beginopstelling. En hoewel Rohda’76 in de laatste twee uitwedstrijden bij Siveo’60 de volle winst wist weg te kapen, krijgen de blauwhemden de punten hier nooit cadeau. Ook nu niet.

Gelukkig stond linksachter Lars van der Lugt net voor rust na een scrimmage voor het Siveo’60-doel op de goede plek om zijn ploeg aan een voorsprong te helpen: 0-1. Ook na de rust bleef Rohda’76 de wedstrijd controleren, zonder zelf tot veel uitgespeelde kansen te komen. Tot tien minuten voor tijd. Boban Lazic dolde een paar tegenstanders om vervolgens achteloos de 0-2 op het scorebord te schilderen.

Slotoffensief

Voor de thuisclub reden om er nog een alles-of-niets offensief uit te persen. Met succes, want vlak voor tijd zocht en vond Siveo’60 aansluiting: 1-2. ,,Toen was het nog wel even billenknijpen,’’ duidde Linstra de spannende slotfase.

Komende zaterdag 30 september krijgt Rohda76 bezoek van Dilettant dat de eerste wedstrijd met 2-3 verloor van Cabauw. De wedstrijd tegen de ploeg uit Krimpen aan de Lek begint om 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN