19 oktober 2022

Belastingverhoging om leningen af te lossen

Elly de Vries heeft na acht jaar de oppositie verlaten en is nu als wethouder onder meer verantwoordelijk voor Financiën. De eerste begroting onder haar leiding belooft hogere lasten voor inwoners en bedrijven.

In gesprek met BR6 gaat mevrouw De Vries in op de noodzaak daarvan: de gemeente heeft geld nodig om leningen af te betalen. Zij duidt ook het onderscheid tussen een partij in de oppositie en een in de coalitie. Deze week is het gesprek te zien op het TV kanaal van BR6 en (binnenkort) op het YouTube kanaal van de omroep.

Willem Zuyderduyn (LLB-R) rekende tijdens de bijeenkomst in Nieuwerbrug “Nieuwerbrug koos voor…” de stijging van 17% OZB voor. Wethouder Elly de Vries corrigeerde hem.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu