Gepubliceerd 19 oktober 2022

Belastingverhoging om leningen af te lossen

Elly de Vries heeft na acht jaar de oppositie verlaten en is nu als wethouder onder meer verantwoordelijk voor Financiën. De eerste begroting onder haar leiding belooft hogere lasten voor inwoners en bedrijven.

In gesprek met BR6 gaat mevrouw De Vries in op de noodzaak daarvan: de gemeente heeft geld nodig om leningen af te betalen. Zij duidt ook het onderscheid tussen een partij in de oppositie en een in de coalitie. Deze week is het gesprek te zien op het TV kanaal van BR6 en (binnenkort) op het YouTube kanaal van de omroep.

Willem Zuyderduyn (LLB-R) rekende tijdens de bijeenkomst in Nieuwerbrug “Nieuwerbrug koos voor…” de stijging van 17% OZB voor. Wethouder Elly de Vries corrigeerde hem.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN