Gepubliceerd 29 januari 2024

Belangrijke zege Vriendenschaar

Vriendenschaar boekte een belangrijke zege om zich veilig te spelen in de 1e Klasse G van de zaalcompetitie. In sporthal De Sporthoeve werd Erasmus met 23-17 aan de kant geschoven. Vriendenschaar heeft nu meer afstand genomen van de directe degradatieplaatsen.

● Vriendenschaar in balbezit. (Archieffoto: Fenne van den Hoogenband)

Vriendenschaar ging goed van start door een 3-0 voorsprong. Ook in het vervolg van de 1e helft bleef Vriendenschaar aan de leiding en wist zelfs een gat te slaan van 7 treffers tot aan de rust.

Nog even alle hens aan dek

Na rust kwam Erasmus beter voor de dag. De Rotterdammers verkleinden de achterstand van 7 punten tot slechts 3 doelpunten. Voor Vriendenschaar was er ineens alle hens aan dek. Na een time-out waarin coaches Jorrit de Grutter en Ron Koster benadrukten dat er alsnog een goede voorsprong op het scorebord stond, keerde de rust weer wat terug.

In combinatie met het inbrengen van Casper van der Weijden voor wat meer reboundoverwicht wisten de Bodegravers het gat weer wat te vergroten. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 23-17. Patrick Verbeij keerde – na anderhalf jaar geleden zijn kruisbanden te hebben afgescheurd – weer terug in Vriendenschaar en wist meteen een paar mooie goals te scoren.

Bericht: André van Egdom / Fenne van den Hoogenband (Vriendenschaar)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN