Gepubliceerd 10 september 2023

Bekernederlaag voor Rohda’76

Rohda’76 slaagde erin om na een snelle 2-0 achterstand bij Roodenburg langszij te komen (2-2), maar trok in de tweede poulewedstrijd om de districtsbeker uiteindelijk aan het kortste eind: 4-2.

Op de kurkdroge grasmat van de Leidenaren, waar ooit oud-international Wim Rijsbergen (71) zijn voetbalcarrière begon, had Rohda’76 aanvankelijk veel moeite met het snelle combinatievoetbal van de thuisclub. De 2-0 na twintig minuten was dan ook niet geflatteerd. Daarna herpakten de blauwwitten zich en maakte Moussa Kalisse nog voor de pauze de aansluitingstreffer: 2-1.

● Moussa Kalisse (rood tenue) maakt de aansluitende 2-1. (Foto: Don van der Meer)

Kopbal

Halverwege de tweede helft kopte Aziz el Bouazatti zijn ploeg zelfs naast Roodenburg: 2-2. De vreugde was van korte duur, want amper een minuut later keek Rohda’76 weer tegen een achterstand aan: 3-2. In de slotfase bepaalde Roodenburg de eindstand op 4-2.

Door de nederlaag, en het gelijke spel (6-6) een week eerder tegen LSVV’70, maakt Rohda’76 geen kans meer om poulewinnaar te worden. De thuiswedstrijd zaterdag 16 september tegen Voorschoten’97 kan trainer Arjen Linstra gebruiken om zijn ploeg voor te bereiden op de start van de competitie.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN