Gepubliceerd 10 september 2023

Bekernederlaag voor Rohda’76

Rohda’76 slaagde erin om na een snelle 2-0 achterstand bij Roodenburg langszij te komen (2-2), maar trok in de tweede poulewedstrijd om de districtsbeker uiteindelijk aan het kortste eind: 4-2.

Op de kurkdroge grasmat van de Leidenaren, waar ooit oud-international Wim Rijsbergen (71) zijn voetbalcarrière begon, had Rohda’76 aanvankelijk veel moeite met het snelle combinatievoetbal van de thuisclub. De 2-0 na twintig minuten was dan ook niet geflatteerd. Daarna herpakten de blauwwitten zich en maakte Moussa Kalisse nog voor de pauze de aansluitingstreffer: 2-1.

● Moussa Kalisse (rood tenue) maakt de aansluitende 2-1. (Foto: Don van der Meer)

Kopbal

Halverwege de tweede helft kopte Aziz el Bouazatti zijn ploeg zelfs naast Roodenburg: 2-2. De vreugde was van korte duur, want amper een minuut later keek Rohda’76 weer tegen een achterstand aan: 3-2. In de slotfase bepaalde Roodenburg de eindstand op 4-2.

Door de nederlaag, en het gelijke spel (6-6) een week eerder tegen LSVV’70, maakt Rohda’76 geen kans meer om poulewinnaar te worden. De thuiswedstrijd zaterdag 16 september tegen Voorschoten’97 kan trainer Arjen Linstra gebruiken om zijn ploeg voor te bereiden op de start van de competitie.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan. 

Foto: Tonnie Kans op een bui

 

MEEST BEKEKEN