Gepubliceerd 18 februari 2024

Beiaardier Marten van den Bijlaard in Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast Uit De Streek interviewt Wil de Vries op maandag 19 februari is om 20.00 uur beiaardier Marten van den Bijlaard. Hij is van beroep musicus met een passie voor het carillon. Elke week speelt hij op woensdag vanaf 14.00 tot 15.00 uur op het carillon van Oudewater.  Het repertoire is van klassiek tot popmuziek en hij speelt soms zelfs verzoeknummers. Het vak van beiaardier is jaren onderschat en dus wordt het volgens Marten tijd om hier eens aandacht aan te besteden.

Marten komt uit een zeer muzikale familie, vader-moeder, broers en zussen spelen diverse instrumenten en hebben ook bijna allemaal een opleiding genoten aan het conservatorium. Op de vraag of er thuis ook gemusiceerd werd kwam er een duidelijke nee.. Marten die ook een passie heeft voor drum en  percussie  heeft een brede kennis op de diverse disciplines. Zijn verhaal is boeiend, leerzaam en vooral met de muzikale omlijsting fijn om naar te luisteren.

Het programma wordt op de radio herhaald op dinsdag 20 februari om 22.00 uur en op zaterdag en zondag om 19.00 uur.

Tekst Wil de Vries

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN