Gepubliceerd 15 oktober 2023

Begroting sluit, 1,7 miljoen schulden aflossen

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk presenteert voor 2024 opnieuw een sluitende begroting: er wordt gerekend op iets meer dan 111 miljoen euro aan inkomsten, tegen 107,3 miljoen euro aan uitgaven.

Na jaren van oplopende schulden kan daardoor net als in 2023, de uitstaande schuld van de gemeente enigszins worden teruggebracht. De schuld daalt met circa 1,7 miljoen tot 148,3 miljoen euro, nog altijd ruimschoots boven de normen. Positief is dat de algemene reserves sneller stijgen dan voorzien, tot iets boven de 35 miljoen euro.

Vanwege investeringen die gedaan moeten worden in en rond de Vromade, in de vorm van vernieuwing van de drie basisscholen en herinrichting van het gebied rondom de Sporthal en het winkelcentrum, waarschuwt het college van Burgemeester en Wethouders wel dat de schuld in de periode 2028-2030 weer enigszins kan oplopen. Die plannen moeten overigens nog geheel worden ontwikkeld.
De begroting is afgelopen vrijdag openbaar gemaakt en zal de komende maand in de gemeenteraad en de commissies worden besproken.

Tekst Henri Stolwijk
Bron Persbericht en begroting

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN