Gepubliceerd 7 mei 2022

Beeltenis van Romein onthuld op raadhuisplein

Op het Raadhuisplein in Bodegraven is afgelopen vrijdag de beeltenis van een Romein onthuld door wethouder Gerrit van Eijk en landschapsarchitect Timo Cents. Met deze plechtigheid is de eerste fase van het project van de initiatiefgroep Hart in Bodegraven afgesloten. De tweede fase betreft het gebied rondom de Dorpskerk. De initiatiefgroep Hart in Bodegraven gaat daarmee verder en wacht niet totdat er een robuuste oplossing is gevonden voor de parkeerproblematiek in het centrum van Bodegraven.

Nutspassage

Behalve de Nutspassage is ook de Weeshuisbaan opgeknapt. Er staat een grote zeecontainer achter de HEMA die dient als magazijn. De container is door Ap Quist getransformeerd in een galerij met schilderijen van de beroemde Bodegraafse schilders Ter Meulen en Van Tol.

Weeshuisbaan

Na de onthulling was er een borrel in het Groene Harthuys. Wethouder Gerrit van Eijk bedankte namens de gemeente de mensen die zich belangeloos hebben ingezet om het centrum leefbaarder en groener te maken. Hij refereerde aan de Rijnkadehaven, het eerste project dat dankzij de volharding van de initiatiefgroep tot stand is gekomen.
De wethouder heeft er alle vertrouwen in dat ook het plan voor het gebied rondom de Dorpskerk zal worden uitgevoerd. Er komt een oplossing voor de parkeerproblematiek en de begraafplaats achter de Dorpskerk is in het bestemmingsplan als van culturele waarde benoemd.

Han Koevoets bedankte alle mensen individueel, inclusief de sponsors, en vertelde wat hun bijdrage was aan het project. Van het sponsorgeld zijn onder andere de kunstwerken betaald.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


MEEST BEKEKEN