Gepubliceerd 19 maart 2023

BBB in Zuid-Holland grootste partij met 13,7% van de stemmen

De voorlopige uitslagen van de Statenverkiezingen zijn bekendgemaakt. De grootste partij is BBB met 13.7% van de stemmen, gevolgd door de VVD met 13,1%. De stijgers t.o.v. 2019 zijn behalve BBB ook: GroenLinks, PvdA, JA21, SGP, Volt, BVNL, AWP en GOUD.

Klik hier om de lijst te raadplegen

De Kieskringen in Zuid-Holland zijn Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden, zij maken maandag 20 maart om 10.00 uur de definitieve uitslagen bekend. Vervolgens maakt het Centraal Stembureau op vrijdag 24 maart om 12.00 de definitieve uitslag voor Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend. Op 29 maart worden de gekozen Statenleden beëdigd, waaronder Heidi Looy uit Reeuwijk die als tweede staat op de kieslijst.

De verkennende gesprekken voor de formatie van een coalitie zijn op initiatief van BBB begonnen onder leiding van Fred Teeven (VVD). Teeven was staatssecretaris en Tweede Kamerlid.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN