19 maart 2023

BBB in Zuid-Holland grootste partij met 13,7% van de stemmen

De voorlopige uitslagen van de Statenverkiezingen zijn bekendgemaakt. De grootste partij is BBB met 13.7% van de stemmen, gevolgd door de VVD met 13,1%. De stijgers t.o.v. 2019 zijn behalve BBB ook: GroenLinks, PvdA, JA21, SGP, Volt, BVNL, AWP en GOUD.

Klik hier om de lijst te raadplegen

De Kieskringen in Zuid-Holland zijn Dordrecht, Rotterdam, Den Haag en Leiden, zij maken maandag 20 maart om 10.00 uur de definitieve uitslagen bekend. Vervolgens maakt het Centraal Stembureau op vrijdag 24 maart om 12.00 de definitieve uitslag voor Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend. Op 29 maart worden de gekozen Statenleden beëdigd, waaronder Heidi Looy uit Reeuwijk die als tweede staat op de kieslijst.

De verkennende gesprekken voor de formatie van een coalitie zijn op initiatief van BBB begonnen onder leiding van Fred Teeven (VVD). Teeven was staatssecretaris en Tweede Kamerlid.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu