Gepubliceerd 16 mei 2023

Basisschool De Regenboog uit Reeuwijk damt op finale NK-schooldammen

Zowel een welpen- als een pupillenteam van De Regenboog wist zich na het gemeentelijke toernooi te kwalificeren op achtereenvolgens het provinciale toernooi en de halve finale van het NK-schooldammen voor het Nederlands Kampioenschap dat afgelopen zaterdag werd gehouden.

Voor het welpenteam was het een thuiswedstrijd, want de Reeuwijkse damvereniging Denk en Zet organiseerde deze finale. De derde plek op de halve finale schepte grote verwachtingen bij dit team van jonge dammers, bestaande uit Robbin Oskam, Dex Zweere, Lorenzo en zijn zusje Zoë Groenendijk. Al eindigde dit team op de 23-ste plek, het was een onvergetelijke ervaring om bij de beste 100 dammers van Nederland te horen.

Het pupillenteam, Christiaan Rutjens, Maarten Kalkhoven, Hannah van Leeuwen en Rosalie Achterberg hadden zich in de halve finale op het nippertje gekwalificeerd, maar brachten het er in de finale, die in Hoornaar werd gespeeld, erg goed vanaf. Met een 12-de plek in een deelnemersveld van 26 teams eindigde dit damteam keurig in de middenmoot

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN