15 oktober 2021

Audities jubileummusical Water en Vuur

Tijdens het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende theaters binnen de waterlinie. De audities hiervoor zijn op 13 november 2021. Theatermaker en waterliniekenner Michiel van de Burgt verzorgt de regie en het script, waarbij Florian van der Reijden muziek componeert. De voorstelling speelt in september en oktober 2022 acht keer in zeven verschillende theaters binnen de waterlinie.

Kijk voor meer informatie over aanmelden voor de auditie op www.musicalwaterenvuur.nl.

Het verhaal
In 2022 wordt gevierd dat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar geleden het Franse leger stopte. Ook het Rampjaar 1672, waarin ook Engeland, Munster en Keulen binnen vielen, zal landelijk worden herdacht. Er vinden diverse historische festivals plaats, er zijn tentoonstellingen en er is theater.

De nieuwe musical Water en Vuur speelt zich af rond het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie. De jonge prins Willem III leid het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar uit van onervaren jongen tot de redder die ons land nodig heeft.

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de boeren meid Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu