15 oktober 2021

Audiotour Kaasmuseum in gebruik genomen

Burgemeester Erik van Heijningen opent maandag 18 oktober de audiotour in het Kaasmuseum. De audiotour is beschikbaar in vijf talen en is afgestemd op de huidige uitgebreide collectie. Het bestuur van het Kaasmuseum nodigt iedereen uit om volgende week in de herfstvakantie kennis te komen maken met de audiotour op de zolder van het Evertshuis. Vanwege de verhuizing naar een kleinere ruimte in het voormalige pand van de Rabobank in de Marktstraat, zal straks een deel van de collectie worden afgestoten.

Audiotour
Dit audiotour is financieel mogelijk gemaakt door het Rabo Dichtbijfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Aan de feestelijke ingebruikstelling zal worden meegewerkt door onze nieuwe burgemeester Erik van Heijningen en vindt plaats op maandag 18 oktober a.s. om 14.30 uur.
Natuurlijk blijft ook een (groeps-)rondleiding met een deskundige gids tot de mogelijkheden, dit is een keuze van de bezoeker zelf.

Verhuizing
De verhuizing heeft alles te maken met de “Centrumvisie” zoals deze in 2014 door de gemeente is vastgesteld. De openbare ruimte in het centrum van Bodegraven worden opnieuw ingericht met als doel een vriendelijk en gezellig centrum te verkrijgen.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil zich profileren als plaats waar de kaas gemaakt en verhandeld wordt. Dit gebeurt mede als bijdrage aan “Cheese Valley”, een samenwerkingsverband van de Groene Hart gemeenten Gouda, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en de Krimpenerwaard. Zij heeft aan het bestuur van het Kaasmuseum een prominente plek voor het museum in het vernieuwde centrum aangeboden.

Reserveren
Reserveren voor een rondleiding kan via de website www.kaasmuseum.org Klik op “Informatie over uw bezoek en de corona-maatregelen” en vul het “Reserveringsformulier” in. Het is ook mogelijk om minimaal 1 dag van tevoren, de voicemail in te spreken op telefoonnummer 0172 650909.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu