Gepubliceerd 6 september 2023

Atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk na 65 jaar nog volop in beweging

Het weerzien met de atletiekbaan van zijn oude cluppie deed hem meer dan gedacht. Pelle Rietveld, geboren en opgegroeid in De Tempel ging als jong jochie op atletiek bij Sportclub Reeuwijk. Met zijn talent en heel veel inzet en doorzettingsvermogen werd hij een topatleet op de tienkamp, die onder andere voor TeamNL meestreed op internationale wedstrijden, zoals de EK.

Hij was afgelopen zaterdag één van de topcoaches die zijn medewerking verleende aan de clinics op de atletiekbaan aan de Groene Zoom. Op zaterdag 2 september vierde atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk dat zij 65 jaar bestaat. Dat werd met de hele vereniging gevierd op de eigen atletiekbaan op Sportpark De Groene Zoom. Tijdens de jubileumdag konden de leden deelnemen aan bijzondere atletiek clinics, waarvoor ruim 100 leden zich hadden ingeschreven. “We hebben geprobeerd om trainers te vinden die een affiniteit hebben of hadden met Sportclub Reeuwijk” zegt Christy Smits namens de jubileumcommissie. “Het is ons gelukt!” stelt ze tevreden vast. “Voor zowel de technische atleten als voor de loopgroepen, maar ook voor de allerkleinsten in onze vereniging (fitkids 4/5 jaar) hebben we een passend programma.”

Clinics ochtendprogramma

Speciaal voor het 65-jarig jubileum werden in drie sessies verspreid over “track and field” atletiek clinics gegeven. Naast Pelle (hordenlopen) waren dat Ruud Broekhuizen (hoogspringen/sprint), Remko van Gageldonk (start/sprint), Femke Pluim en Ben de Jong (polsstok hoogspringen), Marije Verstegen (verspringen), Tine Schenkels (kogel/discus), Tirza van der Wolf en Marc Cinjee (lange afstand, lopen en techniek) en Frans Leijs (bootcamp loopgroepen).

● Ook Robin de Haan liet zich verleiden voor het polsstokhoogspringen. Femke Pluim kijkt kritisch toe.
● Onder leiding van Remko van Gageldonk werd de start van het sprinten geoefend.Bijzonder was de aanwezigheid van Cor en Coby Buitelaar. Cor was destijds één van de oprichters van Sportclub Reeuwijk. Zij genoten als toeschouwers zichtbaar van de clinics en het weerzien met oude bekenden. Talloze oud-leden en -trainers kwamen op het jubileumfeest af om een praatje te maken en even te buurten bij hun oude club.

Middagprogramma

Het middagprogramma bestond vooral uit spelletjes voor de (jeugd)atleten, maar ook voor andere gezinsleden. Tussendoor was er even een lekkere verfrissing toen de ijs tuktuk de baan op reed. Vlak voordat het feest werd beëindigd met een gezellige barbecue, werd nog door alle aanwezige leden een estafette gelopen. De oudste leden startten, droegen het voor de gelegenheid wel heel erg grote stokje – een polsstok welteverstaan – over aan de junioren, die aan de pupillen en uiteindelijk was het aan de allerjongste fitkids van 4/5 jaar om de stok over de finish te brengen. Dat was het moment om het bestuur van Sportclub Reeuwijk een cadeau van alle leden aan te bieden. Dat cadeau bestond uit een ingelijst clubshirt uit de beginperiode van de vereniging en een ingelijst recent clubshirt. Deze twee lijsten hangen nu in de kantine naast de fotolijsten met hoogtepunten uit de 65-jarige historie van de vereniging.

De organisatie was in handen van de jeugdcommissie, die voor de gelegenheid was omgedoopt tot jubileumcommissie. Zij kijken terug op een geslaagde dag. “De reacties van de atleten, ouders en aanwezigen bevestigen dat deze vorm goed past bij onze sport en onze vereniging. We zijn blij met de bijdragen van sponsors en de hulp van de vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Het was een topdag bij een mooie club met mooie mensen. We hebben er echt van genoten.”

● Jubileumfoto SC Reeuwijk (Foto: Marije Verstegen)

Bericht: André van Egdom / Christy Smits (SR Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN