Gepubliceerd 27 augustus 2023

Atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk 65 jaar

Op zaterdag 2 september viert atletiekvereniging Sportclub Reeuwijk dat zij 65 jaar bestaat. Dat wordt met de hele vereniging gevierd op de eigen atletiekbaan op Sportpark De Groene Zoom.

Tijdens de jubileumdag kunnen de leden deelnemen aan bijzondere atletiek clinics, waarvoor de deelnemers zich inmiddels hebben ingeschreven. Ruim 100 atleten maken van de gelegenheid gebruik om te schaven aan hun techniek onder de bezielende leiding van speciaal voor deze dag aanwezige trainers. “We hebben geprobeerd om trainers te vinden die een affiniteit hebben of hadden met Sportclub Reeuwijk”, zegt Christy Smits namens de jubileumcommissie. “Het is ons gelukt!”, stelt ze tevreden vast. “Voor zowel de technische atleten als voor de loopgroepen, maar ook voor de allerkleinsten in onze vereniging (fitkids 4/5 jaar) hebben we een passend programma.”(Oud) toppers

Onder de trainers die hun deelname hebben toegezegd zijn (oud) toppers en subtoppers uit de nationale atletiek, waaronder Pelle Rietveld (als kind gestart bij SR en later o.a. deelgenomen aan EK en WK atletiek namens team NL). Pelle zal een clinic hordenlopen geven. Femke Pluim liep in haar jeugd de 400 meter op de atletiekbaan in Reeuwijk. Ze is meervoudig Nederlands kampioen in- en outdoor bij het polsstok hoogspringen en ze brengt een enorme dosis enthousiasme mee. “In het voorjaar was ze bij het trainingsweekend van de junioren al bij ons te gast. Dat was echt een groot succes. Ze heeft met haar enthousiasme de junioren besmet met het polsstok virus!”, vult Christy aan.

Clubcoryfee

Ook clubcoryfee Tine Schenkels , die dit jaar 60 jaar lid is van Sportclub Reeuwijk, geeft een clinic kogel en een clinic discus. Voor de lange afstand lopers is er een bootcamp (gegeven door Frans Leijs) en een clinic lange afstand, lopen en techniek, die gegeven wordt door Marc Cinjee en Tirza van der Wolf. Naast deze trainers zullen ook Remko van Gageldonk (start en sprint), Ben de Jong (polsstok), Marije Verstegen (verspringen) en Ruud Broekhuizen (hoogspringen) clinics geven. Zo wordt er voor elke discipline en leeftijd een bijzondere training verzorgd. De leeftijd van de deelnemers aan de clinics loopt van fitkids (4-5 jarigen) tot en met de masters. 

Na de clinics zal in de middag gestart worden met een spelprogramma voor jong en oud. De dag zal worden afgesloten met een heerlijke barbecue.

Bericht: André van Egdom / Christy Smits (SC Reeuwijk)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN