Gepubliceerd 26 juni 2023

Atleten Sportclub Reeuwijk gedijen in de hitte

Het lijkt erop dat de atleten van Sportclub Reeuwijk het warme weer hebben omarmd. Ze presteren in ieder geval goed, ondanks of misschien juist wel dankzij het warme weer.

NK junioren

● Finale 800 m met Robin de Haan (255).

Tijdens de NK voor junioren U18 U20 in Bergen op Zoom haalde 800 meter loper Robin de Haan de finale van zijn favoriete afstand. Vrijdagavond 23 juni 2023 waren de voorrondes, op zaterdag 24 juni was de finale. De twee snelste lopers per serie en de 4 tijdsnelsten werden toegelaten tot de finale. Op de finaledag was het zelfs nog warmer dan de avond ervoor, maar Robin is er niet zo voor om in te houden. Normaal gesproken probeert hij altijd snel te starten en de race ‘hard’ te maken, want zoals hij spreekwoordelijk zegt ‘dood gaan, doe je toch!’. Een race maak je echter niet in je eentje. Achteraf zegt Robin: ‘de eerste 200 meter ging erg langzaam en daarna werd er flink hard versneld, waardoor het uiteindelijk een erg snelle race werd en ik niet zoveel meer kon betekenen aan het einde.’ Hij kwam helaas niet in de buurt bij het erepodium, maar is realistisch en tegelijkertijd nog vol ambitie. ‘Ik ben natuurlijk erg tevreden met mijn 6e plek, maar je hoopt altijd op meer.’ Dat hij zijn PR van 1:54,23 minuten (gelopen op 17 juni 2023 in Nijmegen) niet kon aanscherpen, was jammer, maar er komen dit seizoen nog genoeg wedstrijden om een poging te wagen.

10e plek

Wessel Baas, de U20 SR atleet nam tijdens de NK junioren op zaterdag deel aan het kogelstoten. In het sterke deelnemersveld vocht hij zich binnen de top 10. Met een afstand van 11,96 meter – iets onder zijn PR van 12,30 meter dat hij 2 weken geleden vestigde tijdens de goed bezochte werpdriekamp van zijn thuisvereniging, behaalde hij een knappe 10e plaats.

Op vrijdag 23 juni waren de junioren jongens te gast bij SC Antilope in Waddinxveen. De meisjes junioren waren op hetzelfde tijdstip actief bij AV’47 in Boskoop. In beide wedstrijden stonden diverse loop- en technische onderdelen op het programma. De pupillen kwamen op zaterdag 24 juni uit bij Leiden Atletiek tijdens de regionale competitie. Met name bij het laatste onderdeel ‘meters maken’ (een duurloop van 4 minuten voor de jongste en 6 minuten voor de oudste pupillen) was de hitte een extra hindernis. Toch voltooiden alle SR pupillen dit afsluitende nummer. Om meteen daarna afkoeling te vinden met water, sponzen en heel veel ijsjes.

Op woensdag 5 juli is er een afsluitende feesttraining voor de fitkids en de pupillen, die tijdens de zomervakantie even pauzeren. De junioren trainen verder door voor hun volgende wedstrijden en niet te vergeten de jubileum familiedag van Sportclub Reeuwijk op zaterdag 2 september.

Bericht: André van Egdom / Christy Smits (SC Reeuwijk)


0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN