Gepubliceerd 27 mei 2021

Atelier Domenicus van Tol opent in Bodegraven

Atelier Domenicus van Tol opent per 5 juni a.s. haar deur voor kunstminnend publiek. Atelier Domenicus van Tol is een ruimte waar je kunt zien hoe kunst gemaakt wordt en waar ruimte is voor exposities. Dit atelier is een initiatief van de landelijke kunststichting NCE. Het atelier is gevestigd op de eerste verdieping aan de Kerkstraat 61 A in Bodegraven (boven de Intertoys). Stichting NCE heeft hier sinds kort tevens haar kantoor gevestigd. Verder zullen er regelmatig lezingen worden georganiseerd en worden andere kunstenaars uitgenodigd om hier ook te exposeren.

Dorpskerk Bodegraven 1930

Vanaf 5 juni is er een expositie te zien van 120 jaar beeldende kunst uit één familie. Namelijk de familie Scholten. Respectievelijk J.J. Scholten (1874), J.H. Scholten, T. Scholten-van Vondel en R.R. Scholten. Zij maakten in hun leven schilderijen, aquarellen, pasteltekeningen en beelden. De familie Scholten wordt in 1500 al genoemd in doopboeken van de Sint-Jan in Gouda. Met deze expositie in Bodegraven is de cirkel weer rond en keert de familie Scholten als het ware terug in de nabijheid van Gouda.

Atelier Domenicus van Tol zal op 18 en 19 september meedoen aan de Kunstroute van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk.

Later dit jaar volgt er een officiële opening, zodra de corona pandemie dit toelaat. Helaas is de expositieruimte nog niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn en voor rolstoelers

Atelier Domenicus van Tol is partner van het Groene Harthuys in Bodegraven, een huis voor kunst, cultuur en historie.

info: www.ateliervantol.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN