7 augustus 2022

Arthur van Dijk heef zich gemeld voor klimaatburgemeesterschap

De voorzitter van Green Heart Ice Swim, Arthur van Dijk, heeft zich aangemeld bij het ministerie van Economische zaken en Klimaat voor het klimaatburgemeesterschap in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij wordt aan het begin van de klimaatweek, op 31 oktober, officieel benoemd. Hij hoopt dat nog meer inwoners zich aanmelden zodat er nog meer klimaatburgemeesters komen. Dan kunnen er nog meer activiteiten uitgevoerd worden.

Arthur van Dijk

Hij volgt de huidige klimaatburgemeester Robėrt Smits op die sinds oktober vorig jaar klimaatburgemeester is. Arthur is al bij hem op de koffie geweest om ervaring uit te wisselen.

Arthur is ook bestuurslid van de Stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk en penningmeester van GroenLinks. Hij schrijft op zijn Facebook pagina:

Ik ga mij een jaar lang inzetten voor van alles wat helpt om het klimaat te verbeteren. En dat is nodig ook. We ervaren tenslotte allemaal dat het klimaat verandert.
Sommige dingen zijn best fijn. Ik hou bijvoorbeeld van warme zomers. Maar ik hou ook van ijszwemmen en warme winters vind ik dus niet fijn. En ik hou enorm van vlinders. Maar het aantal vlinders in onze gemeente in de laatste jaren schrikbarend teruggelopen.
Ik ga op allerlei manieren proberen om bewoners, bedrijven en de gemeentelijke politiek te stimuleren om bij te dragen aan het terugdringen van klimaatverandering.
Deel gerust je ideeën met mij. Ik kan vast niet overal bij helpen, maar ik wil het zeker proberen. Vanaf eind oktober gaan jullie meer van mij horen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu