Gepubliceerd 24 juli 2023

Arbeidsmarkt Midden-Holland nog steeds erg krap

Uit cijfers van het UWV blijkt dat er nog steeds grote personeelstekorten zijn in Midden-Holland. Vooral de detailhandel zit te springen om mensen. Het gaat om een divers aanbod aan vacatures dat gevuld moet worden. Zo wordt er gezocht naar vakkenvullers en kassamedewerkers, maar ook naar managers en medewerkers voor de klantenservice. Het aantal openstaande vacatures is met maar liefst 40 procent gestegen ten opzichte van 2019. Omdat de werkgevers geen mensen meer kunnen vinden in de geijkte doelgroepen, zien zij zich genoodzaakt andere bronnen in de populatie aan te boren.

Steeds vaker wordt gezocht naar werknemers onder 55-plussers, gepensioneerden, buitenlandse studenten, mensen met een arbeidsbeperking en Oekraïense vluchtelingen.

Tekst Vala van den Boomen
Bron UWV

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN