Gepubliceerd 20 juli 2023

Andere competitieopzet voor korfballers

De indeling voor de komende veldcompetitie is bekend en ook dat de KNKV (Korfbalbond) een andere competitieopzet introduceert. De teams worden hoofdzakelijk in poules van 4 ingedeeld via een najaars- en voorjaarscompetitie.

Promotie- en degradatieregeling

In de poules van 4 teams gaan aan het eind de nrs. 1 naar een hoger niveau en de nrs. 4 naar een lager niveau in de volgende voorjaarscompetitie. Door deze opzet spelen de teams wel minder veldwedstrijden, nl. 6 wedstrijden in het najaar en voorjaar. Het voordeel is weer wel dat de teams terechtkomen in poules waar het krachtverschil kleiner zal zijn. De veldcompetitie start in het weekend van 9/10 september.

Indeling Vriendenschaar en CKV Reeuwijk

Vriendenschaar speelt dit najaar op het veld voor het eerst in de overgangsklasse. Het is ingedeeld in poule OK/5 met KIOS (Nieuw Vennep), KVZ’23 (Zaandam) en Weidevogels (Bleiswijk).

CKV Reeuwijk komt dit najaar weer uit in de 2e klas. De Reeuwijkers zijn ondergebracht in poule 2/11 met Keep Fit’70 (Roosendaal), Trekvogels (Rotterdam) en WION (Rotterdam).

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN