Gepubliceerd 20 juli 2023

Andere competitieopzet voor korfballers

De indeling voor de komende veldcompetitie is bekend en ook dat de KNKV (Korfbalbond) een andere competitieopzet introduceert. De teams worden hoofdzakelijk in poules van 4 ingedeeld via een najaars- en voorjaarscompetitie.

Promotie- en degradatieregeling

In de poules van 4 teams gaan aan het eind de nrs. 1 naar een hoger niveau en de nrs. 4 naar een lager niveau in de volgende voorjaarscompetitie. Door deze opzet spelen de teams wel minder veldwedstrijden, nl. 6 wedstrijden in het najaar en voorjaar. Het voordeel is weer wel dat de teams terechtkomen in poules waar het krachtverschil kleiner zal zijn. De veldcompetitie start in het weekend van 9/10 september.

Indeling Vriendenschaar en CKV Reeuwijk

Vriendenschaar speelt dit najaar op het veld voor het eerst in de overgangsklasse. Het is ingedeeld in poule OK/5 met KIOS (Nieuw Vennep), KVZ’23 (Zaandam) en Weidevogels (Bleiswijk).

CKV Reeuwijk komt dit najaar weer uit in de 2e klas. De Reeuwijkers zijn ondergebracht in poule 2/11 met Keep Fit’70 (Roosendaal), Trekvogels (Rotterdam) en WION (Rotterdam).

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN