26 november 2021

Amateursport mogelijk vanaf zondag 17.00 uur stilgelegd!

Diverse bronnen melden dat bij het kabinet de optie op tafel ligt dat alle amateursport wordt stilgelegd. Volgens de NOS zou dat zijn vanaf 17.00 uur zondag. Dit weekend zouden dan nog de wedstrijden afgewerkt kunnen worden. Het zou voor het 3e achtereenvolgende seizoen zijn als de competities weer worden getroffen door de coronamaatregelen.

Eerder kwam al naar buiten dat het kabinet met een lockdown komt van 17.00 tot 05.00 u. voor de horeca, culturele sector en niet essentiële winkels. Dat zou kunnen betekenen dat ook na 17.00 u. op de sportlocaties niet meer getraind mag worden. Het hele pakket van maatregelen zou gelden met een duur van 3 weken.

Geen beste naam

Het kabinet heeft al geen beste naam in de sportwereld om in deze coronatijd het sporten met name buiten op gang te houden. En dat maakt de mogelijk nieuwe maatregel om de amateursport opnieuw hard te treffen er niet beter op. Officieel zal alles duidelijk worden tijdens de persconferentie van vanavond 26 november om 19.00 uur.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu