Gepubliceerd 11 maart 2023

Alphia maatje te groot voor RVC’33: 3-0

Ook tegen Alphia bleef RVC’33 met lege handen. De Alphenaren, die als periodekampioen ook nog volop meestrijden voor de titel in 2D, waren een maatje te groot. Al bij rust stond RVC’33 op een ruime 2-0 achterstand. Man van de wedstrijd werd Martijn Kok, die alle Alphense treffers – en dat waren er 3 – voor zijn rekening nam.

● Daan Zantinge in de aanval voor RVC’33.

Onder druk

Alphia zette RVC’33 in de1e helft meteen onder druk. Zo en dan voetbalde RVC’33 zich onder de druk vandaan. In de 14e min. miste Mark Sluijs maar net een voorzet van Jona van Egmond voor het Alphense doel. In de 21e min. was Alphia dicht bij de openingstreffer. Een puike redding van doelman Stefan v.d. Meer hield RVC’33 op de been. Twee minuten later kopte Luuk van Leeuwen een inzet van Bryan de Bruin ook nog van de RVC-doellijn. Daartegenover had een afstandsschot van Rens v.d. Werf op de lat ook zomaar de 0-1 voor de Reeuwijk-Dorpers kunnen zijn.

● Doelman Stefan v.d. Meer plukt de bal uit de lucht. De meespringende Luuk van Leeuwen is eigenlijk niet nodig.

Op achterstand

In de 32e min. verzilverde Alphia het opgebouwde overwicht. Martijn Kok stond aan het slot van een snel uitgevoerde counter die messcherp door RVC-verdediging gleed: 1-0. Even daarna vond Mark Sluijs het Alphia-doel, maar de treffer werd door scheidsrechter Meuwse geannuleerd. In blessuretijd vergrootte Martijn Kok de voorsprong voor Alphia: 2-0.

● Frank Stolwijk probeert in balbezit te blijven.

Te kort qua niveau

Ook in de 2e helft kwam RVC’33 qua niveau te kort om Alphia nog pijn te doen. Hoewel Mark Sluijs in de 63e min. een koppende voorzet op maat van Luuk van Leeuwen eigenlijk op zijn beurt raak had moeten koppen. Een minuut later viel de wedstrijd defintief in het slot. RVC-goalie Stefan v.d. Meer werd onder schot genomen. Martijn Kok was er als de kippen om te profiteren van de rebound voor z’n derde treffer van de middag: 3-0.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN