Gepubliceerd 5 augustus 2021

Alphenaar aangehouden na bijna inrijden op agent

De politie hield dinsdag 3 augustus om 05.45 uur een 36-jarige Alphenaar aan in zijn woning nadat hij bijna was ingereden op een agent op de N231, de Nieuwkoopseweg. De agent kon nog net wegspringen en voorkomen dat hij werd geraakt.

Tijdens surveillance reden twee agenten, even voor 05.00 uur, met de auto over de N231 toen zij brokstukken van een auto en andere spullen op de weg zagen liggen. De weg was over ongeveer honderd meter bezaaid met kapotte auto-onderdelen, levensmiddelen, tijdschriften en kranten. De agenten checkten gelijk in de omgeving of er slachtoffers waren, maar zagen geen auto. Wel liep er een bandenspoor in het gras richting de vangrail. Deze bleek schade te hebben. Een voertuig werd niet gevonden.

Beschadigd busje

Ondertussen werd bij de meldkamer gemeld dat een busje over de N231 reed dat veel schade had. Kort daarop zagen de agenten vanuit de richting Aarlanderveen een voertuig naderen. Een van de agenten probeerde door met een zaklamp te zwaaien de bestuurder te waarschuwen voor het gevaar van de brokstukken op de weg en om snelheid te laten minderen.

De bestuurder reed echter door, recht op de agent af en zonder snelheid te minderen. De agent moest wegspringen om niet te worden aangereden. Tijdens het incident zagen de agenten dat het voertuig een zwaar beschadigd busje was. Een van de agenten is de bus achterna gereden en gaf de informatie door aan de meldkamer. De achtervolging werd overgenomen door collega´s die de bestuurder uiteindelijk in zijn woning aanhielden op verdenking van poging tot doodslag, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed (605 ug/l).

De agent heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op. Daarnaast is het rijbewijs ingevorderd en er wordt een melding van het incident bij het CBR gedaan.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN