Gepubliceerd 28 juni 2021

Alles kan weer in de bieb

Op 26 juni gingen er in ons land weer veel versoepelingen in. Dit betekent dat bijna alles weer open is en veel weer mogelijk is. Ook de bibliotheken gaan weer volledig open, de biebs in onze gemeenten bieden bijna alles weer aan zoals voorheen.

Foto: Bob Plaizier

In Bodegraven, Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen kan je weer terecht voor leen- en leesuren. In de biebs is het ook weer mogelijk om even een krantje te lezen, te surfen op het wereldwijde web en de computers te gebruiken. Hiervoor moet men wel eerst een gezondheidscheck invullen. Om gebruik te maken van de pc’s, de koffiehoek of de leestafel moet men zich eerst aanmelden bij de balie. Hier moet men zich dat registreren en gegevens achterlaten, deze worden twee weken bewaard zoals het RIVM voorschrijft. 

De bibliotheek is zo ingericht dat hij veilig moet zijn voor zowel bezoeker als medewerker. Hoewel veel maatregelen sinds afgelopen weekend niet meer aan de orde zijn moet de anderhalve meter nog wel aangehouden worden. Bij het uitzoeken van een boek of het gebruiken van de zelfbediening gaat de bibliotheek er vanuit dat bezoekers zich aan de anderhalve meter houden. Het is hopen voor de biebs dat de coronacijfers goed blijven en er geen nieuwe beperkingen de kop op steken. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN