Gepubliceerd 25 juli 2022

Agrariërs krijgen eigen vereniging bij Ons Fonds

Het ondernemersfonds Ons Fonds krijgt er naar verwachting per 1 januari 2023 een vereniging bij, specifiek voor agrariërs. Uitgezonderd zijn de kwekers die naar volle tevredenheid lid zijn van Verenigde Ondernemers Reeuwijk Dorp en Tempel (VORT). Tot nu toe kregen de agrariërs hun bijdrage aan Ons Fonds teruggestort maar volgens de rechter mag dat niet.

Knotsenburg

Enkele bestuursleden van LTO hebben aangegeven de oprichting van de vereniging in gang te zullen zetten. Het CDA had 30 september 2021 via een motie voorgesteld om uit de middelen van het ondernemersfonds een plattelandsmanager aan te stellen die in dienst is van de gemeente. Daar is volgens de betrokken bestuursleden van LTO geen behoefte aan. Er is bij de gemeente wel een specifieke ambtenaar aangewezen als aanspreekpunt voor de agrariërs, naast de wethouder agrarische zaken, Dirk-Jan Knol.

Gedeputeerde Meindert Stolk (CDA) vertelde 6 juli in de Statenvergadering dat de provincie Zuid-Holland vanaf september een website voor agrariërs met informatie over de landbouwtransitie in de lucht heeft en dat er rond oktober een pilot wordt gestart met een vorm van individuele coaching. Als de pilot slaagt zal die vanaf begin 2023 beschikbaar komen voor alle ruim 4.000 agrariërs in de provincie.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN