4 augustus 2022

Agrariërs hebben op verzoek van college vlaggen verwijderd

Het gemeentebestuur van Bodegraven-Reeuwijk heeft de agrarische branche gevraagd om de omgekeerde vlaggen langs de openbare weg zelf te verwijderen. Het college is blij dat dit ook is gebeurd.

Aan de ene kant wilde het college van burgemeester en wethouders de agrarische branche de ruimte bieden om hun zorgen te uiten over het door het Rijk gepresenteerde stikstofbeleid. Dit in het kader van vrije meningsuiting. Aan de andere kant werd het tijd om omgekeerde vlaggen weer uit eigen beweging door de agrarische sector te laten verwijderen, bijvoorbeeld vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.

Het college zegt dat het ook in de komende tijd in gesprek zal blijven met de agrariërs in onze gemeente.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu