Gepubliceerd 4 januari 2023

Afvalpassen verdwijnen, bedrijven moeten zelf oplossing zoeken voor afval

De gemeentelijke afvalpassen verdwijnen in de loop van dit jaar. Dat heeft deels een technische oorzaak: de verouderde elektronica van het toegangssysteem moet worden vernieuwd. De kosten daarvan lopen te hoog op en staan niet in verhouding tot de baten.

Intussen werkt de gemeente i.s.m. Afvalverwerker Cyclus aan een plan om de verzamelcontainers die over de wijken verspreid staan beter te verdelen. In de praktijk is er een tekort aan containers voor oud papier en glas terwijl tegelijkertijd niet alle verzamelcontainers optimaal worden gebruikt. Door containers te vervangen worden deze problemen opgelost. Zo wil de gemeente het scheiden van afval bevorderen, zodat recyclen van bruikbare stoffen gemakkelijker wordt.

De gemeente studeert ook op de vraag wat het betekent als ze stopt met het verzamelen van bedrijfsafval. “Wij staan op het standpunt dat bedrijven, net als in andere gemeenten, zelf verantwoordelijk worden voor het afvoeren van afval.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN