Gepubliceerd 4 januari 2023

Afvalpassen verdwijnen, bedrijven moeten zelf oplossing zoeken voor afval

De gemeentelijke afvalpassen verdwijnen in de loop van dit jaar. Dat heeft deels een technische oorzaak: de verouderde elektronica van het toegangssysteem moet worden vernieuwd. De kosten daarvan lopen te hoog op en staan niet in verhouding tot de baten.

Intussen werkt de gemeente i.s.m. Afvalverwerker Cyclus aan een plan om de verzamelcontainers die over de wijken verspreid staan beter te verdelen. In de praktijk is er een tekort aan containers voor oud papier en glas terwijl tegelijkertijd niet alle verzamelcontainers optimaal worden gebruikt. Door containers te vervangen worden deze problemen opgelost. Zo wil de gemeente het scheiden van afval bevorderen, zodat recyclen van bruikbare stoffen gemakkelijker wordt.

De gemeente studeert ook op de vraag wat het betekent als ze stopt met het verzamelen van bedrijfsafval. “Wij staan op het standpunt dat bedrijven, net als in andere gemeenten, zelf verantwoordelijk worden voor het afvoeren van afval.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

MEEST BEKEKEN