Gepubliceerd 2 juli 2023

Afval beter scheiden om hogere afvalstoffenheffing te voorkomen

Het is bijna onvermijdelijk dat de tarieven voor de verwerking van afval zullen stijgen de komende jaren. Dat komt enerzijds doordat de eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van het plastic afval toenemen. Anderzijds wordt het verbranden van afval steeds duurder omdat de overheid de CO2-heffing voor verbrandingsovens tot 2030 laat oplopen van 30 euro tot 150 euro per te veel uitgestoten ton CO2.


Tijdens de algemene beschouwingen werd voorgesteld om de inwoners nog beter te informeren over het scheiden van afval. Een geconstateerde fout in het PMD (plastic, metaal en drinkpakken) kan leiden tot afkeur van de hele vracht en dan wordt die verbrandt.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023


In dat geval mist de gemeente de vergoeding die wordt gegeven voor plastic en moet betalen voor het verbranden. Volgens wethouder Kersbergen is het beïnvloeden van gedrag erg lastig.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN