Gepubliceerd 2 juli 2023

Afval beter scheiden om hogere afvalstoffenheffing te voorkomen

Het is bijna onvermijdelijk dat de tarieven voor de verwerking van afval zullen stijgen de komende jaren. Dat komt enerzijds doordat de eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van het plastic afval toenemen. Anderzijds wordt het verbranden van afval steeds duurder omdat de overheid de CO2-heffing voor verbrandingsovens tot 2030 laat oplopen van 30 euro tot 150 euro per te veel uitgestoten ton CO2.


Tijdens de algemene beschouwingen werd voorgesteld om de inwoners nog beter te informeren over het scheiden van afval. Een geconstateerde fout in het PMD (plastic, metaal en drinkpakken) kan leiden tot afkeur van de hele vracht en dan wordt die verbrandt.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023


In dat geval mist de gemeente de vergoeding die wordt gegeven voor plastic en moet betalen voor het verbranden. Volgens wethouder Kersbergen is het beïnvloeden van gedrag erg lastig.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN