Gepubliceerd 22 december 2022

Afscheid van Erik van Heijningen tijdens zijn laatste gemeenteraadsvergadering

Jan Vergeer, fractievoorzitter van het CDA, nam afgelopen woensdag namens de raad afscheid van Burgemeester Erik van Heijningen die per 1 januari zijn functie neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Michiel Grauss (CU), die 16 janauri wordt benoemd tot burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk.

Uit de toespraak van Jan Vergeer bleek veel respect voor de wijze waarop Van Heijningen het college en de raad vanaf september 2021 heeft voorgezeten. Wat niet onbesproken kon blijven was de aanwezigheid van de trouwe hond die Van Heijningen altijd vergezelde. Ook zijn passie voor zwemmen bleef niet onbesproken. Hij ontving als afscheidscadeau een schilderij van de Reeuwijkse plassen.

Van Heijningen vertelde in zijn bijdrage dat zijn voorouders uit Reeuwijk, Waddinxveen en Boskoop kwamen. Hij heeft het werk als interim burgemeester met veel plezier gedaan, vooral het uitreiken van de medailles aan zwemster Tes Schouten in Melbourne Australië. De ontmoetingen met inwoners heeft hij zeer gewaardeerd en hij gaf de gemeenteraad complimenten voor hun inzet.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN