22 december 2022

Afscheid van Erik van Heijningen tijdens zijn laatste gemeenteraadsvergadering

Jan Vergeer, fractievoorzitter van het CDA, nam afgelopen woensdag namens de raad afscheid van Burgemeester Erik van Heijningen die per 1 januari zijn functie neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Michiel Grauss (CU), die 16 janauri wordt benoemd tot burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk.

Uit de toespraak van Jan Vergeer bleek veel respect voor de wijze waarop Van Heijningen het college en de raad vanaf september 2021 heeft voorgezeten. Wat niet onbesproken kon blijven was de aanwezigheid van de trouwe hond die Van Heijningen altijd vergezelde. Ook zijn passie voor zwemmen bleef niet onbesproken. Hij ontving als afscheidscadeau een schilderij van de Reeuwijkse plassen.

Van Heijningen vertelde in zijn bijdrage dat zijn voorouders uit Reeuwijk, Waddinxveen en Boskoop kwamen. Hij heeft het werk als interim burgemeester met veel plezier gedaan, vooral het uitreiken van de medailles aan zwemster Tes Schouten in Melbourne Australië. De ontmoetingen met inwoners heeft hij zeer gewaardeerd en hij gaf de gemeenteraad complimenten voor hun inzet.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu