Gepubliceerd 14 juni 2023

Advocaten Ingeschakeld tegen Eteck

Advocatenkantoor La Gro Geelkerken is ingeschakeld om Eteck te dwingen contractuele afspraken na te komen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het falende systeem van Warmte Koude Opslag (WKO) in Weideveld. Al jarenlang lopen gebruikers te hoop vanwege de vele storingen in het systeem. Radeloze en boze bewoners vragen de gemeente al jarenlang actie te ondernemen om de problemen op te lossen.


In de Kadernota 2023 meldt het college van B en W dat “de randvoorwaarden voor juridische dwang zijn ingevuld.” Daarbij wordt gedoeld op in gebreke stelling, overleg over minimale prestatie-eisen, verstrijken redelijke termijn en het verzamelen van fysiek bewijs. De kosten voor de juridische ondersteuning zijn zowel voor 2024 als 2025 begroot op 150.000 euro, in 2026 en 2027 wordt nog rekening gehouden met 30.000 euro aan jaarlijkse kosten. Het geld wordt onttrokken aan het budget duurzaamheid.

Bron Kadernota 2024 – 2027
Redacteur Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN