Gepubliceerd 12 juni 2021

Actie voor behoud voetgangersbrug wijkpark Broekvelden-Zuid

Omwonenden van wijkpark Broekvelden-Zuid in Bodegraven voerden afgelopen zaterdag actie voor het behoud van een voetgangersbrug. Ze zijn verontwaardigd over de wijze waarop de gemeente heeft besloten om de voetgangersbrug achter de Kleienburg te verwijderen.

De gemeente schrijft in een brief aan de omwonenden dat de fietsbruggen bij Zwaluw en Kort Land en de voetgangersbrug bij Kleienburg aan vervanging toe zijn. Voor de voetgangersbrug is de afweging gemaakt over nut, noodzaak, kosten, afstand en ligging en besloten de brug niet te vervangen.

De bewoners van aanpalende wijken en de tennisvereniging Botesa in Bodegraven-Zuid keuren het af dat er via een brief zonder overleg vooraf wordt medegedeeld dat een al tientallen jaren veel gebruikte brug wordt afgebroken.

Een gevoel van onvrede en zelfs boosheid overheerste tijdens de actie waarbij handtekeningen werden verzameld als steunbetuiging. Vele passanten hebben een petitie getekend omdat ze het niet transparant vinden dat de mening van de bewoners niet is meegenomen in de afweging van het besluit om de brug te verwijderen.

Een groep verontruste burgers, verenigd in Comité Brugwegnee verzoekt
de gemeente om het besluit terug te draaien en de brug te behouden. Volgens hen zijn loopdek en wandelpaden er naartoe minder dan drie jaar geleden volledig vernieuwd.

Daarom verzoekt het Comité Brugwegnee het voornemen tot sloop van het voetgangersbruggetje terug te draaien. Op de website Petities.nl staat de petitie ‘Voorkom sloop voetgangersbrug’ en daar kan men dit verzoek ondertekenen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN