Gepubliceerd 24 mei 2024

Actie ‘Trommel zonder Rommel’

Alle ouders en kinderen opgelet. Vindt u het lastig om gezond eten te stimuleren bij uw kind en weet u niet altijd wat gezond eten is? Dan helpen we u hierbij!

Van maandag 27 mei t/m vrijdag 31 mei wordt daarom in de gemeente de campagne ‘Trommel zonder Rommel’ opgezet door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk. De campagne houdt in dat er in 4 supermarkten (PLUS Waarder, Jumbo Koster Reeuwijk, Jumbo Vromade Bodegraven en Jumbo Raadhuisplein Bodegraven) aandacht komt voor het bevorderen van een gezonde broodtrommel. Want wat is eigenlijk gezond? En hoe maak ik een gezonde broodtrommel, ook als ik weinig tijd heb? In elke supermarkt staat de hele week een kraampje waar je alles te weten kan komen over een gezonde broodtrommel. Er zijn brochures en flyers beschikbaar met informatie en tips en het kraampje zal gevuld staan met gezonde snacks om iedereen bewust te maken van wat gezonde voeding is en waarom het belangrijk is om hier aandacht aan te besteden. Dit kan de hele week conform de openingstijden van de supermarkt.

Dit is niet alleen voor de ouders interessant, maar ook zeker voor de kinderen! Kom daarom als ouder samen met uw kind langs in één van de supermarkten en ontdek samen wat een gezonde broodtrommel is! De campagne is bedoeld voor alle kinderen t/m 12 jaar.

Voor de kinderen nog één tip: Neem je broodtrommeltje mee! Wellicht mag je deze wel vullen met lekkere, gezonde snacks. Zien we jullie in de supermarkt?

Mocht het de hele week niet lukken om langs te komen dan is er ook nog de gelegenheid om zaterdag 1 juni van 10.00 tot 12.00 uur bij Hortus Populus langs te komen. Zij zullen hetzelfde aanbieden als de supermarkten! Locatie Hortus Populus: Limespad 1, Bodegraven

Bericht: André van Egdom | SenW

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN