13 januari 2022

Acteurs gezocht voor musical Bodegraven en Nieuwerbrug in 1672

Vanwege het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat in september en oktober de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende waterlinieplaatsen. Voor het script van Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt schreef componist Florian van der Reijden prachtige, eigentijdse muziek.

De grote rollen zijn inmiddels ingevuld door talentvolle spelers. Voor kleinere rollen wordt nog gezocht naar enkele spelers die de groep willen versterken.

De jonge prins Willem III leidt bij Bodegraven het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar van onervaren jongen uit in de redder die ons land nodig heeft.

De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij de Nieuwerbrugse Marieke. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

Vanaf eind februari starten de repetities in het Wierickehuis te Nieuwerbrug. De première vindt op 30 september plaats in het Evertshuis.

Kijk voor meer informatie op: www.musicalwaterenvuur.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu