Gepubliceerd 21 augustus 2022

Achterstand met huisvesten statushouders

Een viertal gemeenten in het Groene Hart slagen er niet in om voldoende huisvesting te bieden aan statushouders. Hierdoor is in deze gemeenten een achterstand ontstaan. Het gaat om Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort en Kaag & Braassem. Ieder half jaar krijgen gemeenten een opgave van het aantal vluchtelingen die in Nederland mag blijven en de gemeente moet huisvesten.

Julianatraat Bodegraven

De achterstand van de huisvestingsopgave in de voorgaande zes maanden komt daar dan nog bovenop. Volgens cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is de achterstand in Nieuwkoop vijf statushouders, Bodegraven-Reeuwijk negen en Montfoort zeven. Woerden loopt ongeveer gelijk. De gemeente heeft 51 statushouders gehuisvest, terwijl de taakstelling 50 is. Alphen aan den Rijn zit ruim boven de opdracht, en hoeft dit half jaar daardoor 19 personen minder te huisvesten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN