9 augustus 2022

Aantal bezoekers teststraat daalt

Het aantal inwoners van de regio Hollands Midden dat zich liet testen nam afgelopen week af met 23%, landelijke was de daling 31%. In week 31 was het percentage positief getest op corona in de regio 70%, landelijk was dit 67%.

Test- en vaccinatiestraat

Voor de meeste mensen geldt het advies dat zij zich na een positieve zelftest niet alsnog bij de GGD hoeven testen. Daardoor geeft het percentage positief slechts een beperkt beeld van de aanwezigheid van het virus in de bevolking.

Via onderzoek naar rioolwater en kiemsurveillance blijft er zicht op het virus. Het RIVM meet het aantal virusdeeltjes dat circuleert in rioolwater. Via ontlasting komen deze in het rioolwater terecht. Het RIVM onderzoekt bovendien monsters van testen om te ontdekken welke varianten circuleren. Uit deze kiemsurveillance blijkt landelijk dat het gaat om bekende varianten van omikron, varianten die niet ziekmakender zijn.

Kijk dan op eengezonderhollandsmidden.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu