18 maart 2023

Aanpassen woonvisie aan afspraken woondeal

In de Woonvisie Bodegraven-Reeuwijk 2021-2025 ‘Een groot gevoel van urgentie’ is vastgelegd dat nieuwbouwprojecten tenminste 25% sociale huur, 10% middeldure huur en 10% betaalbare koop in het programma moeten hebben. Hiermee voldoet de woonvisie niet aan de woondeal die afgesloten tussen Rijk, provincie en gemeenten.

Daarom stelt het college voor om de woonvisie aan te passen met behulp van een addendum, dat door gemeenteraad moet worden goedgekeurd.

Het voorstel is om het aandeel sociale huur in projecten te verhogen van 25% naar 30% en de categorie middeldure koopwoningen (tot € 355.000) met 5% aan het programma toe te voegen. Het voorstel wordt komende woensdag 22 maart besproken in de commissie Ruimte.

Klik hier om de agenda te raadplegen

Lees ook: Percentage sociale huur in woonvisie aanpassen van 25% naar 30%

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu