Gepubliceerd 18 maart 2023

Aanpassen woonvisie aan afspraken woondeal

In de Woonvisie Bodegraven-Reeuwijk 2021-2025 ‘Een groot gevoel van urgentie’ is vastgelegd dat nieuwbouwprojecten tenminste 25% sociale huur, 10% middeldure huur en 10% betaalbare koop in het programma moeten hebben. Hiermee voldoet de woonvisie niet aan de woondeal die afgesloten tussen Rijk, provincie en gemeenten.

Daarom stelt het college voor om de woonvisie aan te passen met behulp van een addendum, dat door gemeenteraad moet worden goedgekeurd.

Het voorstel is om het aandeel sociale huur in projecten te verhogen van 25% naar 30% en de categorie middeldure koopwoningen (tot € 355.000) met 5% aan het programma toe te voegen. Het voorstel wordt komende woensdag 22 maart besproken in de commissie Ruimte.

Klik hier om de agenda te raadplegen

Lees ook: Percentage sociale huur in woonvisie aanpassen van 25% naar 30%

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN