Gepubliceerd 18 maart 2023

Aanpassen woonvisie aan afspraken woondeal

In de Woonvisie Bodegraven-Reeuwijk 2021-2025 ‘Een groot gevoel van urgentie’ is vastgelegd dat nieuwbouwprojecten tenminste 25% sociale huur, 10% middeldure huur en 10% betaalbare koop in het programma moeten hebben. Hiermee voldoet de woonvisie niet aan de woondeal die afgesloten tussen Rijk, provincie en gemeenten.

Daarom stelt het college voor om de woonvisie aan te passen met behulp van een addendum, dat door gemeenteraad moet worden goedgekeurd.

Het voorstel is om het aandeel sociale huur in projecten te verhogen van 25% naar 30% en de categorie middeldure koopwoningen (tot € 355.000) met 5% aan het programma toe te voegen. Het voorstel wordt komende woensdag 22 maart besproken in de commissie Ruimte.

Klik hier om de agenda te raadplegen

Lees ook: Percentage sociale huur in woonvisie aanpassen van 25% naar 30%

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN