Gepubliceerd 20 mei 2021

Aanmelden voor Nature Impact Days

Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Anne Koning, opent 5 juni Nature Impact Days. Tijdens de Nature Impact Days komen jongeren van 18 tot ongeveer 35 jaar in actie voor de natuur in hun buurt. Tijdens een natuurklus op één van de 10 locaties bouwen ze mee aan een voedselbos, helpen vogels aan een broedplaats of vergroenen de stad.


“Een team van 7 jongeren die meedoet aan het Groen Traineeship werkt nu aan de Nature Impact Days”, vertelt Marije van der Kruk, projectleider bij IVN Zuid-West en begeleider van het jongerenteam.
Aanmelden voor verschillende natuurklussen kan via www.natureimpactdays.nl.


Een kleine greep uit de natuurklussen
Help het voedselbos groeien op ecologische natuurcamping Zonnehoeve in Oudenhoorn of creëer een veilige omgeving voor broedvogels in het natuurgebied van Stichting Natuurrijk in Oudekerk aan den IJssel.


In de omgeving van Zoetermeer kun je aan de slag voor de vogels in Voedselbos Benthuizen, voor de insecten en bijen bij Perenboomgaard Hof van Seghwaert of ga op pad met de boswachters van Staatsbosbeheer in het Balijbos. In Den Haag kun je meewerken aan het vergroenen van de stad en het tegengaan van hittestress.


Of help mee het Bewaarde Land in natuurgbebied Meijendel schoon te houden en leer tegelijkertijd meer over natuureducatie voor kinderen. In Schiedam kun je je inzetten voor het natuurbeheer rondom de Babbersmolen. In Dordrecht kun je diverse klussen doen in de TussenTijdTuin en meer leren over composteren.


Voor de echte avonturiers: ga met de pont naar Natuureiland Tiengemeten van Natuurmonumenten en help de bomen te beschermen tegen knagende bevers. Wie weet kom je er nog eentje tegen…

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN