Gepubliceerd 12 december 2022

Aanmelden voor Green Heart Ice Swim

Als het water van de surfplas in Reeuwijk-Brug in februari onder de 5 graden celcius daalt, zal er op zaterdag 4 en zondag 5 februari een ‘Green Heart Ice Swim’ georganiseerd worden door de Surfplas Ice Swimmers. Is het watertemperatuur hoger dan mag het geen ijszwemmen heten maar wordt er wel gezwommen.

De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100, 250, 500 en 1.000 meter vrije slag en de 50 en 100 meter schoolslag. Tevens is er een 4×100 meter vrije slag estafette. Het programma begint op beide dagen om 10.00 uur en duurt tot 16:00 uur. De uitvalsbasis is het clubgebouw van Windsurfclub Reeuwijk. IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek of badpak. IJszwemmen is een extreme sport die veel vraagt van de deelnemers, zeker bij langere afstanden.

De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de IISA. Voor meer informatie en inschrijven, kijk op Facebook en zoek Green Heart Ice Swim of de website https://greenhearticeswim.jouwweb.nl. Of kijk op de website van de IISA, www.internationaliceswimming.com.

Over Surfplas Ice Swimmers
Surfplas Ice Swimmers is een enthousiaste groep zwemmers die het hele jaar door zwemmen in de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen.
Er wordt ook op andere locaties gezwommen, zoals in de Oude Rijn. In de zomer worden er ‘meters gemaakt’. In de winter gaat het om de uitdaging van zwemmen in koud water.


Het lichaam en de geest krijgen het tijdens het ijszwemmen zwaar te voorduren, maar beiden komen er sterker uit. Naast de uitdaging speelt gezelligheid een belangrijke rol.
Begin 2018 won het estafetteteam van de Surfplas Ice Swimmers een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen op het onderdeel 4×100 meter estafette.

Over IISA
De IISA heeft als doel het ijszwemmen te ontwikkelen door het promoten van 1 km evenementen. Verder wordt er in internationaal verband gewerkt aan het opstellen van regels, veiligheid en procedures. Tevens wil de IISA ijszwemmen tot een olympische sport ontwikkelen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN