Gepubliceerd 30 mei 2021

Aanmelden voor Gouda Peddelt

Op de langste zaterdag van dit jaar worden verschillende peddelmarathons gehouden onder de titel GoudaPeddelt. De route is uitgezet over de stadse grachten, sloten en plassen in het Groene Hart. GoudaPeddelt is per kano, kayak of per SUP (stand up paddle) te doen. De route kan als wedstrijd gepeddeld worden of als toertocht.

De gemeente Gouda ondersteunt de eerste editie van GoudaPeddelt. Exventure Sports & Events/ Watersportverbond organiseert samen met Sport*Gouda, de Reeuwijkse Watersportverenigingen en de Wateralliantie Gouda het watersportevenement.

Landelijk heeft Gouda hiermee op 19 juni een primeur. Nooit eerder werd er een evenement voor topsporters en recreatieve peddelaars zo groots opgezet. Aanmelden kan via de website surffestival.nl

DE MARATHON

De route van de (tour)tocht voor kano en SUP is +/- 17,5 km en zal starten in het hart van Gouda aan de Oosthaven (ter hoogte Noodgodstraat).

Over de stadsgrachten, langs diverse historische monumenten en onder de vele mooie bruggen door worden de deelnemers begeleidt richting de Reeuwijkse Plassen. Deze plassen staan bekend om hun prachtige maar lage bruggetjes. Een deel van de bruggetjes worden bediend, zodat het aantal obstakels voor de SUPpers beperkt blijft.

Na de Karnemelksloot is het spannendste punt voor de professionals: de historische Driewegsluis. Een peddelpassage/ overstapplaats vormt voor de ene sporter juist positief het verschil, de andere verliest er tientallen secondes. Zo wordt naast materiaal ook de voorbereiding belangrijk om te winnen.

Vervolgens wordt na de Breevaart over de Plas ’s Gravenbroek een ronde gepeddeld. Voor de recreatieve deelnemer is hier ruim mogelijkheid om een pitstop te maken. Bijvoorbeeld bij De Goudse Roei- en Zeilvereniging (meenemen mag). Na de Plas ’s Gravenbroek peddelt het deelnemersveld via een lus op de Plas Elfhoeven terug naar Gouda.

Voor iedere finisher, ligt er een mooi aandenken te wachten. De winnaars van de wedstrijden zullen uiteraard gehuldigd worden. De eerste GoudaPeddelt titels Marathon SUP en Sprint Marathon Kano worden een uur na de eerste finisher uitgereikt.

Er kan ingeschreven worden als wedstrijddeelnemer en als recreant. De routes van de peddel marathons worden door de wedstrijdleiding last-minute aan de hand van de weersvoorspellingen professioneel uitgezet en de race / tocht vindt plaats onder begeleiding van professionele wedstrijdleiding.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN