Gepubliceerd 13 februari 2024

Aanmelden van initiatieven voor Appeltje van Oranje

Het Oranjefonds zoekt bijzondere initiatieven die kans maken op een Appeltje van Oranje 2024. Het thema dit jaar is Eenzaamheid verminder je samen. Bijna de helft van de volwassenen in Nederland voelt zich eenzaam en raakt niet alleen ouderen, maar ook andere groepen in de samenleving zoals jongeren of mensen met een migratieachtergrond.

Het gaat om projecten waar weinig verschil is tussen de vrijwilligers “die aandacht geven” en deelnemers “ die aandacht zoeken”

Organisaties kunnen zich tot 22 februari aanmelden via www.oranjefonds.nl/appeltjes, waar alle informatie te vinden is. De uitreiking van de Appeltjes van Oranje door koningin Maxima is in oktober.

Tekst: Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN